Lär dig spela trumpet

Att spela trumpet är jättekul

TrumpetTrumpeter är mångsidiga instrument. Du kan spela jazz, blues, topp 40, klassisk musik och mest annan musik som du kan tänka dig. De låter bra i många olika inställningar.

Hur fungerar en trumpet

Enkelt är en trumpet väsentligen ett långt rör som är lindat runt. Den har en klockformad flare där publiken är och ett munstycke där spelarens mun är. Tre ventiler som drivs med högra fingrar ändrar tonhöjden i samband med spelarens luftströmstryck och hastighet. Om en sax eller klarinett använder en röra för att producera en vibration av luftkolonnen. Bygger en trumpet på spelarens läppar och omgivande ansiktsmuskler för att stödja luftströmsvibrationen.

Välja en trumpet

Musiker som gillar genrer som jazz och klassisk kan vara angelägna om att investera i en trumpet. Eftersom det passar båda stilar perfekt. Men med många olika typer tillgängliga. Kan de vara väl rekommenderade att överväga olika faktorer innan de väljer att göra en investering.

Skillnader mellan typer av trumpet

De varierar vardera i form, längd och borrstorlek, och de har alla sina egna tydliga och lättskiljbara ljud. Kronor är till exempel kända för att erbjuda ett mycket tjockare, rikare och mjukt ljud än andra typer av trumpeter. Varav många erbjuder en större skärpa och glans.

Kronor trumpet

Student trumpet

Låt oss först undersöka fallet av en studenttrumpet. Som nybörjare bör du träna på en studenttrumpet. När det gäller studenttrumpeter används mindre handskyddsmaterial.

Olika metallegeringar

Mätare, inre borrstorlekar dvs medelstora, medelstora, stora, extra stora, reaktivitet och motståndsfaktorer. Och mönster svarar på olika sätt på hur varje spelare producerar sin egen individuella luftström.

Mitt enda förslag är att du inte ska köpa en billig trumpet. En dåligt tillverkad trumpet kommer inte göra mycket bra för dig. Och du kommer inte vinna mycket som en elev, antingen med en dåligt gjort trumpet. Håll inte tillbaka från att spendera pengar på den.

En annan faktor att tänka på är köparens kompetensnivå. Eftersom en flygelhorn till exempel skulle vara bättre lämpad för mer avancerade musiker. Titta på specifikationerna för olika trumpeter. Det kan hjälpa studenter eller yngre spelare att bestämma vilken som passar bäst för deras behov.

Mellanklass trumpet

En mellanklass trumpet har några av kvaliteterna hos en professionell trumpet. Självklart utförs de bättre än studenttrumpet. I de flesta fall är mellanklass trumpeter försedda med silver.

TrumpeterVälja rätt, bästa eller mest lämpliga trumpet

Liksom allt annat, ju bättre de verktyg du använder desto lättare är det att göra jobbet ordentligt. Bättre kvalitet trumpeter är i allmänhet lättare att spela, låter bättre och är mer pålitliga mekaniskt. Eftersom trumpetspel beror starkt på en spelares fysiska ansträngning. Desto mer hjälp du kan få, desto snabbare kommer dina färdigheter och njutning att växa.

Professionell trumpet

Som vi kan se, när det gäller kvalitet, slår ingenting på en professionell trumpet. Det är ett bra instrument som du definitivt vill äga. De flesta professionella trumpetspelarna har professionell trumpet.