E cigg är den säkrare och effektivare?

Vilken nikotinersättningsmetod som är bäst mellan e cigg, nikotinplåster, nikotintuggummi och nikotinspray har länge diskuterats. Vad säger forskning? Ja, en bra fråga och det är svårt att få ett konkret intryck. Eftersom majoriteten av alla nikotinersättningsprodukter förutom e cigg sälla används särskilt länge. Det vanligaste när någon söker sig till ecigg eller andra nikotinersättningsprodukter är att användaren vill komma bort från vanliga cigaretter.

Vid avvänjning med hjälp av e cigg

Ecigg vejphar användaren oftast en betydligt längre användningstid än vid t ex nikotintuggummin. Det vanligaste när någon går från cigg till e cigg är att användningen åtminstone tillfälligt ökar. Det kan ha många anledningar. En talande faktor för att användningen av ecigg går upp. Är att nikotinet från som ligger fritt i vätskan till e cigg. Som kallas e juice inte tas upp i blodomloppet lika fort som nikotin. Som ligger bundet i torkade tobaksblad i en traditionell cigarett. Brandröken från cigaretten och värmen som glöden för med sig genom förbränning. Gör att nikotinet faller ut i blodomloppet väldigt fort jämfört med ångan från upphettad e juice. Som tar längre tid för att nå samma nivå. Hur nikotinet sedan faller ur blodomloppet ser även det annorlunda ut med e cigg kontra traditionella tobakscigaretter.

För att nå samma nivå av tillfredsställelse

kommer e cigg användaren ofta att bli tvungen att vejpa mer. Med fler och längre bloss för att bli lika nöjd med nikotinnivån. Sakta men säkert kommer dock användaren att vänja sig. Med tiden det tar för nikotinet att nå blodomloppet. Och då går i regel användningen ner som ett resultat av omställningen. Men i alla fall har användaren fått otroligt mycket bättre hälsa vare sig med hjälp av e cigg eller andra nikotinersättningsvaror.

E cigg kit

Det första som en rökare brukar känna av när hen lyckats fimpa cigaretterna. Är att användaren får ett betydligt djupare och mer effektivt andetag med mer energi och stamina. Att gå upp för tre trappor är inte längre en pärs! Det som följer här näst brukar upplevas som minst lika positivt nämligen att dofter och smaker kommer tillbaka!